Investeringer handler også om mennesket bag

Henning K. Andersen 14-02-2018 14:30:56
Aktier bevæger sig typisk opad over tid, men over få år kan det se blodigt ud, medgiver direktør Per Sveistrup fra Sagro Formue og Finans.
Der er stigende velstand i landbrugskredse, og det mærker de til hos Sagro Finans & Formue. Men investeringer handler også om mennesker og det psykologiske miljø omkring investeringer.

Selvom man har penge, er det ikke nødvendigvis noget, man snakker om. Sådan har det altid været, men ikke længere i helt samme grad. Og slet ikke hos Sagro Finans & Formue, for her hjælper direktør Per Sveistrup og hans medarbejdere investeringer fra landmænd på rette vej.
Og de har rigeligt at se til. For antallet af landmænd med millionbeløb i frie midler, pensionsopsparinger eller andre investeringsobjekter er i klar fremgang. Og ofte behøver Sveistrup og kollegerne ikke at lave det store opsøgende arbejde for at komme i kontakt med potentielle kunder.
- Vi oplever, at folk selv kontakter os omkring formuer, som de måske ikke synes, de får ordentligt investeret. Det sker mere nu end før. Men måske er det fordi, at folk før ikke vidste, at det var en del af vores kompetencer, fortæller Per Sveistrup, der har mere end 30 års erfaring fra den finansielle sektor.
Tal fra LandboSyd, LandboNord, LMO og Sagro viste for nyligt, at soliditeten hos so-hold og mælkeproducenter steg i løbet af sidste år fra 10 til 12 procent, og i det hele taget var 2017 et jubelår for mælkeproducenterne, der vendte underskud til overskud.

 

Regler sikrer bedre klarhed om investeringer

En analyse af 400 regnskaber viste, at overskuddet på bedrifterne især er gået til at nedbringe kassekreditter, men der er også blevet investeret i produktionsapparatet. Men med hensyn til finansielle investeringer kræver det et godt forarbejde for at få det bedste samarbejde mellem investor og rådgiver, fortæller Per Sveistrup.
- Vi er jo underlagt de samme strenge regler, som bankerne også er, fra Finanstilsynet og så videre fra det EU-direktiv, der kom for nogle år siden og som er strammet op, og derfor vil jeg som udgangspunkt være nødt til at finde ud af, hvem du er, og hvordan din viden, din erfaring og din økonomi er i forhold til investeringsspørgsmål.
- Det er egentlig en forbrugerbeskyttelse i forhold til, at man har oplevet, at rigtig mange har prøvet at tabe penge på det her i nullerne, eller fra ’08, måske fordi folk ikke vidste, hvad de gik ind til, men bare var grebet af en stemning, og ikke satte spørgsmålstegn ved, om det var det rigtige, de gik ind til, siger Per Sveistrup.
Han bruger typisk en time på en kundesamtale for at kunne danne sig et indtryk af, hvilken erfaring og risikovillighed, kunden har, for på den måde at kunne rådgive bedst i den enkelte situation.
- Med min erfaring kan jeg forholdsvist hurtigt fornemme, hvordan den enkelte har det med investeringer, hvilke erfaringer har de med det, og jeg vil også kunne se på, hvad folk ligger med i forvejen, for så kommer folk og viser mig det. Og af den vej kan jeg jo se, at for eksempel hvis folk i forvejen har aktier, så skal jeg ikke starte med Adam og Eva, lyder det fra den erfarne rådgiver.

 

Større risikovillighed hos investorer

Som bekendt havde finanskrisen både store umiddelbare konsekvenser for økonomien, men også for det psykologiske omkring investeringer, for generelt var der mindre risikovillighed omkring det at investere, blandt andet på aktiemarkedet.
Men med krisen på afstand og det hop, der er sket i indtjeningen, oplever Sveistrup, at der er større risikovillighed hos investorerne.
- Der er nu en større ansvarlighed omkring rådgivningsdelen, også på grund af de regler, vi er underlagt. Så når kunderne skriver under på de her ting, så går bankerne og vi andre ikke ud over kundernes risikoprofil.
- Men kunderne vil selvfølgelig gerne have et godt afkast, og af den grund ser man, at der er flere, der tager en større risiko nu end tidligere. Når man investerer i værdipapirer, handler det om at have en lang tidshorisont, at sprede sig, og at tingene med tiden arbejder sig opad.
- Udgangspunktet er jo typisk, at aktier bevæger sig opad over tiden, som det har været over det lange stræk. Over få år ser det jo vildt og blodigt ud, men hvis man har en længere tidshorisont, så vil man jo i den sidste ende komme ud af det med et overskud, lyder det fra Per Sveistrup.

 

Tilsagn om tilskud stærkt forsinket

23-02-2018 18:48:20

I Miljøstyrelsens skovrejsningspulje 2017 er der afsat 35 millioner kroner. Normalt gives tilsagn ved årsskiftet, men grundet ekstraordinær stor søgning, er alle ansøgninger endnu ikke færdigbehandlet.


Beskæftiger du udenlandsk arbejdskraft?

23-02-2018 18:00:01

SKAT har udarbejdet et omfattende informationsmateriale og afholder i marts måned tre aftenmøder, som informerer om skattepligtsforhold for arbejdsgivere med udenlandske medarbejdere.


Styrelse optrapper sagsbehandling af moderniseringsstøtte

23-02-2018 16:02:14

L&F Svineproduktion forventer, at alle færdige byggerier vil have fået udbetalt støtte ved udgangen af årets første kvartal, siger formanden, Erik Larsen.


Ingen platform – ingen kultur

23-02-2018 15:36:46

DLG-næstformand om samarbejde i Tyskland: - Vi er klar, når I er klar

23-02-2018 15:25:04

Selv om Danish Agro i første omgang har takket nej, så håber DLG fortsat på en dialog om at skabe synergier syd for grænsen. Det blev understreget ved det første af syv afdelingsmøder.


Aktuelle tal og nye trends til mælkeproducenter

23-02-2018 14:54:19

»Den mest tilfredse landmand« holder indlæg ved økonomimøde for mælkeproducenter, hvor årsrapporterne bliver gennemgået.


BL-advokat: Konsekvenserne af vandplanerne skal ses under ét

23-02-2018 14:47:14

Vestre Landsrets dommere bør sende den forestående vandplan-retssag til EU-Domstolen i Luxembourg, opfordrer Bæredygtigt Landbrugs advokat Hans Sønderby Christensen. Han mener, at hele implementeringen i Danmark er blevet vendt på hovedet.


DLMØ-bestyrelse fik løfter med hjem fra EU

23-02-2018 14:17:57

Bestyrelsen i DLMØ, Dansk Landbrug Midt- og Østjylland, fremlagde konkrete problemstillinger i EU-Kommissionen, som de fik lovning på, vil blive løst.


Også rekordansættelser i landbruget

23-02-2018 14:12:44

Den høje beskræftigelse er også slået igennem i landbruget, der kan notere sig for nye rekordtal. Samtidig mangler hver syvende landmand arbejdskraft nok for at kunne udfylde efterspørgsslen.


Arla sænker prisen på konventionel mælk

23-02-2018 14:02:05

Arla sænker prisen for konventionel mælk med 2,5 eurocent pr. kilogram fra den 1. marts 2018. Det svarer til en sænkning på 18,6 ører for konventionelt produceret mælk. Til gengæld forbliver acontoprisen for økologisk mælk uændret.


Find dig ikke i influenza

23-02-2018 13:47:34

Nyt fåreangreb ved plantage

23-02-2018 13:45:43

For tredje gang på kort tid har naturplejefår mistet livet i hvad der ligner et ulveangreb i og omkring Stråsø Plantage mellem Herning, Ringkøbing og Holstebro.


Formandsvalg og ministerbesøg

23-02-2018 13:41:40

Centrovice holder generalforsamling onsdag den 14. marts med spændende dagsorden.


Hjælp os med at bevare glyphosat

23-02-2018 13:37:41

Fra Monsanto, der er opkøbt af Bayer, trygler man om landmændenes hjælp for at sikre glyphosat på langt sigt.


Kemifirmaer kappes i krostuerne

23-02-2018 13:29:01

De traditionsrige Landmandstræf, hvor planteværnsleverandørerne i ædel, ærlig og faglig kappestrid præsenterer sine produkter, trækker fulde huse.


Olieprisen stiger trods stor stigning i amerikansk produktion

23-02-2018 13:16:17

Korrektionen i nedadgående retning kan være slut for olieprisen for denne gang og en stigning tilbage over 70 dollar virker ikke usandsynlig allerede i løbet af marts måned. Olieprisen stiger til trods for, at det ikke ligefrem vælter ud med prisstærke nyheder på oliemarkedet lige nu.


Valgte en 12 kubikmeter vertikalblander i specialmål

23-02-2018 12:06:36

Hoegild ApS byggede en 12 kubikmeter vertikalblander i specialmål, så den kunne komme gennem de lave porte hos Jesper Øbo Johansen, Møn.


Sparer tid med 65 kubikmeter Hoegild vertikalblander

23-02-2018 11:54:52

Mælkeproducent Lars Bonde bruger under to timer dagligt til læsning, blanding og fodring af sine 840 malkende køer med en ny 65 kubikmeter vertikalblander fra Hoegild ApS.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 29 (567 artikler)Prev1234567272829Next