Forening sløjfer landmænd fra foreningsnavn

Lasse Ege Pedersen 12-01-2018 11:57:16
Bestyrelsen i Verdens Rigeste Landmænd har besluttet sig for at ændre navn til Verdens bedste fødevarer. Bestyrelsen er (fra venstre) Louise Bünemann (kasserer) Kristian Kølln, Felix Stark (stifter og talsmand), Jens G. Friis, Louise Dolmer (formand), Anette Riis og Trosten Arendrup (næstformand).
Foreningen Verdens Rigeste Landmænd skifter navn til Verdens Bedste Fødevarer. Stifter og talsmand Felix Stark er enig i beslutning, men vemodig over at sige farvel til landmænd i foreningsnavnet.

Projektet Verdens Rigeste Landmænd, der startede i 2012 som et enkeltmandsprojekt for Felix Stark, tidligere redaktør for det nu hedengangne Landbrug & Fødevarer-magasin Food & Culture, skifter navn.

Ud ryger både »rigeste« og »landmænd«, og i stedet skal projektet, der i dag er blevet til en regulær forening fremover kaldes Verdens Bedste Fødevarer.

Navneskiftet kommer efter en række workshops, som er blevet afholdt i løbet af anden halvdel af 2017 i foreningen.

I en pressemeddelelse lyder det fra Felix Stark, der er talsmand for foreningen, at det er med vemod, at han vinker farvel til især ordet »landmænd« i navnet.

- Jeg har et blødt punkt for landbruget og landmænd, og jeg oplever også, at det ofte er dem, mere end fødevareerhvervet som sådan, der kommer i klemme i den hårdkogte offentlige debat om vores madvarer. Derfor kunne jeg godt lide, at de var repræsenteret i navnet. Men vi er jo en forening, der sigter meget bredere end bare landbrug, og derfor giver det god mening, at vi også udvider rammen via navnet, siger han.

Samtidig erkender han, at mange har været skeptiske overfor det hidtidige navn.

- Sjovt nok er kritikken kommet fra begge sider. Landmænd synes ikke, de er rige, og erhvervets kritikere synes, landmænd er rige nok i forvejen. Tanken var jo, at det skulle sætte en ny ramme om debatten, men når det står i vejen for folks forståelse af projektets ambition, er det jo klart uhensigtsmæssigt.

Formand glad for navneskift

I maj sidste år blev Louise Dolmer, der til daglig er udvikler i kæden Landmad, udpeget som formand for foreningen, der nu vil kalde sig Verdens Bedste Fødevarer.

Hun påpeger, at landmændenes vilkår stadig er ekstremt vigtige for foreningen.

- Vi vil lægge meget vægt på at prøve at sætte en prop i den heksejagt, landmændene i mine øjne er udsat for. Og så skal vi støtte op omkring alle iværksættere, producenter og især landmænd, der mangler nogen, der kan bakke dem op og fortælle, hvor svært det er at få nogen form for økonomi til at være nyskabende, siger Louise Dolmer.

Foreningen har i alt seks bestyrelsesmedlemmer der alle enstemnigt har bakket op om navneskiftet. Foreningens vision er, at man gennem dialog og viden vil samle danskerne om en visionær og bæredygtig fødevareproduktion

Det vil man gøre ved at være et forum for faktabaseret dialog og ved at være debatskabende, arrangere Åben Hus arrangementer, formidle viden og facilitere netværk

Danske økologer studerer frugtbar jord i England

22-03-2018 14:25:38

En intensiv studietur om frugtbar jord, Albrecht-analyser og økologisk pløjefri dyrkning går til England i slutningen af juni måned.


NNF støtter vildsvine-initiativ

22-03-2018 14:00:21

Det er ikke kun i landbrugskredse, at regeringens initiativ for at forhindre svinepest i Danmark bliver godt modtaget.


Pas på dine penge

22-03-2018 13:24:42

Det er svært at finde argumenter for hvorfor man skal investere i aktier lige nu. I USA sætter de renten op, og Trump er i gang med handelskrig mod resten af verden. Derfor er der en reel risiko for et større fald på aktiemarkedet i 2018, og jeg anbefaler derfor at du passer på med køb i aktier, som situationen er lige nu.


Et foderskifte var som at vende en hånd

22-03-2018 13:18:59

Manglende tilvækst, aggressive grise og høj frasorteringsprocent var blot nogle af de udfordringer, der blev kæmpet med på Aasgaard. Et skifte til en ny foderleverandør ændrede imidlertid dagsordenen i stalden.


Udvikling med udfordringer på Aasgaard

22-03-2018 13:12:21

Der er sket meget gennem de 32 år, hvor Aasgaard har været i familien Ditlevsens hænder. Ejendommen er udviklet fra bar mark til i dag at omfatte et familieejet selskab med en svineproduktion på 1.650 årssøer af høj produktivitet. Bump på vejen har man dog ikke kunnet se sig fri for.


Årets So-seminar satte fokus på fremtidssikring

22-03-2018 12:58:00

Med den truende svinepest fik »Fremtidssikring af soholdet« en bredere betydning, da sektordirektøren gik på talerstolen ved årets So-seminar. Ellers var den røde tråd den stadigt stigende produktivitet, der både fører glæde og udfordringer med sig i de danske systemer.


Åben stald hos en ny »Bornholmergris-producent«

22-03-2018 12:49:49

Brian Kofoed viser sin nye stald frem den. 6. april kl. 10-15 i Klemensker for interesserede til åben stald-arrangement. Her kan man opleve farestalden, som lever op til de særlige krav, der stilles ved produktion af de såkaldte bornholmergrise.


Full-line i det hele

22-03-2018 12:47:14

I en tid, hvor maskinforretninger opkøbes og lægges sammen, er der enkelte maskinforretninger, der går mod strømmen og satser på uafhængighed og fleksibilitet. Blandt dem er BTMC.


Formanden fortsætter hos Danske Slagtekalveproducenter

22-03-2018 12:00:40

Både formand, næstformand og kasserer fortsætter hos Danske Slagtekalveproducenter efter foreningens nyligt overståede generalforsamling. Den 1. april flytter foreningens sekretariat til Rødding i Sønderjylland.


Kører gylle 24/7

22-03-2018 11:32:18

Frøstrup Maskinstation har købt to nye Samson PGII 31 for at leve op til efterspørgslen fra de mange kunder fra Fjerritslev til Thisted. Kapaciteten er øget, og med fronttank matcher det vognmandens tankvogn.


Grænsehegn skal stoppe afrikansk svinepest

22-03-2018 09:03:05

Regeringen og Dansk Folkeparti er på vej mod at sætte hegn op ved grænsen. Det skal forhindre vildsvin i at komme til landet og dermed udbrede den frygtede afrikanske svinepest.


Deutz-Fahr-kunder så den ægte vare

21-03-2018 17:44:16

Forhandlere af Deutz-Fahr tog 30 kunder med på fabriksbesøg i Tyskland.


Nu må vildsvin skydes døgnet rundt

21-03-2018 17:16:17

Jægere må også skyde det nataktive dyr, når det er mørkt. Det bliver nu tilladt efter en dispensation fra Naturstyrelsen – for at bekæmpe afrikansk svinepest.


Uenighed om biodiesel i USA skaber usikkerhed på kornmarkedet

21-03-2018 17:13:20

Der er store diskussioner i USA om brugen af biodiesel i raffinaderiernes produktionen af brændstof. Et større amerikansk raffinaderi er gået konkurs på baggrund af omkostningerne ved at anvende bio-ethanol, hvilket har fået sindene i kog i det store land mod vest - og det påvirker kornpriserne.


BL frygter »farming med fodlænke«

21-03-2018 15:55:48

Hvis de danske myndigheder får større beslutningskraft, kan det ende med regelrytteri og overvågning. Det mener Bæredygtigt Landbrug, der frygter overimplementering efter udmeldinger fra EU-kommissær Phil Hogan.


Rådgiver: Kig på din forpagtningsafgift

21-03-2018 15:50:42

Indtjeningen i sukkerroerne er ikke altid stor nok til at dække både forpagtningsafgift og aflønning af dig selv og de ansatte, lyder det fra økonomikonsulent.


Formanden for Østdansk Landboforening: Menneskelig adfærd sætter aftryk: Alt kan måles

21-03-2018 15:41:07

Med de målemetoder der er i dag, kan alt måles. Smid to kilo sukker i havnen i New York. Og vi kan måle det i Europa en uge senere populært sagt, lød det fra formanden Jørgen Petersen. Han skældte ud på de kommuner, der tror, de ved bedre, når det gælder brugen af godkendte sprøjtemidler.


Forbereder medlemmer på overfyldte svinestalde

21-03-2018 15:32:47

Den måske kommende arbejdsmarkedskonflikt kan få konsekvenser for landmændene. Formand Bent Graversen forberedte sine medlemmer på overfyldte svinestalde ved tirsdagens generalforsamling ved Lemvigegnens Landboforening.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 46 (905 artikler)Prev1234567444546Next